انواع بلیچینگ دندان و انتخاب بهترین روش

بلیچینگ یا سفیدکردن دندان،  از پرطرفدارترین درمان‌های زیبایی در کلینیک‌های دندانپزشکی است. انواع بلیچینگ دندان عبارت است از: بلیچینگ در مطب و بلیچنگ در خانه. این روش بدون ریسک‌ترین راه برای سفید کردن دندان‌ها می‌باشد. دندان‌ها با توجه به‌ نوع جنس و شدت زردی، تغییر رنگ دو سه درجه‌ای پیدا می‌کنند. این تغییر رنگ به ‌اندازه روش لمینت و کامپوزیت نیست و تنها با شدت کمتری می‌تواند دندان‌ها را سفید کند. برای ‌آن‌ که بلیچینگ موفق‌تری داشته باشید، توصیه می‌گردد که در چند مرحله صورت گیرد. دندان‌های سفید جلوه خاصی در زیبایی فرد ایجاد می کنند و موجب افزایش اعتماد به ‌نفس می‌شوند. اگر شما هم به دنبال راهی برای سفید کردن دندان‌های خود هستید،  vnز مناسب بودن این روش برای خود مطمئن گردید. شما می‌توانید با مطالعه ادامه این مقاله اطلاعات کاملی درباره انواع روش بلیچینگ دندان به دست آورید و بعد از آن برای مشاوره با دندانپزشک متخصص اقدام نمایید.

انواع بلیچینگ دندان

همانطور که می‌دانید، بلیچینگ به صورت کلی به دو دسته بلیچینگ در مطب دندانپزشکی (آفیس بلیچینگ) و بلیچینگ در خانه (هوم بلیچینگ) تقسیم می‌شوند. البته، در هر دسته نیز می‌توان از روش‌ها و مواد مختلفی استفاده کرد.

بلیچینگ در مطب دندان پزشکی

بلیچینگ در مطب دندانپزشکی (آفیس بلیچینگ):

در این روش، پراکسید هیدروژن با غلظت بالا بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود و سپس با استفاده از دستگاه لیزر، تابش لیزر به دندان‌ها اعمال می‌شود تا فرآیند بلیچینگ شروع شود. برای اطلاعات بیشتر از روش انجام آن؛ می‌توانید روی لینک بلیچینگ با لیزر کلیک کنید.

بلیچینگ دندان در خانه

بلیچینگ در خانه (هوم بلیچینگ):

در این روش، یک تری توسط متخصص خود دریافت می‌کنید که ژل پراکسید هیدروژن یا کربامید پراکسید روی پلاک ریخته می‌شود. بسته به نوع محصول یک الی چند ساعت در روز باید ژل‌ روی دندانها بماند. این روش باید تا چند هفته تداوم داشته باشد. سیستم ژل و پلاک را میتوانید به صورت آماده از داروخانه تهیه کنید یا این که نزد دندانپزشک بروید تا پلاک مخصوص شما را بسازد.

 

چرا دندانها سفیدی خود را از دست می‌دهند؟

دندان‌ها ممکن است با گذر زمان و به علت عوامل مختلفی سفیدی خود را از دست بدهند. برخی از علل عمده عبارتند از:

  • لکه‌ها و تغییر رنگ: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های تیره و رنگ‌دار مانند قهوه، شربت‌های رنگی، سیگار و تنباکو، شربت‌های انرژی زا و سایر مواد رنگزای دیگر می‌توانند باعث لکه‌ها و تغییر رنگ دندان‌ها شوند.

عوامل سنی: با پیر شدن، لایه‌ی مینایی که رنگ طبیعی دندان را شکل می‌دهد، تخریب می‌شود و لایه‌ی داخلی سفیدتر و زیرین آن به نمایش درمی‌آید. این باعث کاهش سفیدی ظاهری دندان‌ها می‌شود.از دست دادن سفیدی دندان

  • صدمات و ترمیم‌های دندانی: ضربه‌ها، شکستگی‌ها، ترمیم‌های بزرگ و ترمیم‌های ریشه می‌توانند باعث تغییر رنگ و سفیدی ناهمگون دندان‌ها شوند.
  • بیماری‌های دندان و لثه: برخی بیماری‌های دندان و لثه مانند التهاب لثه و عفونت‌های دندانی می‌توانند تغییرات رنگی در دندان‌ها ایجاد کنند. توجه داشته باشید که این فقط برخی از علل اصلی از دست دادن سفیدی دندان‌ها هستند و هنوز دیگر عوامل وجود دارند که می‌توانند رنگ دندان‌ها را تغییر دهند.

با کلیک کردن روی لینک متخصص ارتودنسی در تهران، می‌توانید از یک مشاوره‌ی رایگان برای انواع روش بلیچینگ برخوردار باشید.

 

کدام روش بلیچینگ موثرتر است؟

قطعاً روش بلیچینگ دندان در مطب نسبت به بلیچینگ در خانه زمان کمتری برای رسیدن به نتیجه مورد نظر را نیاز دارد. به همین خاطر توصیه ما به کسانی که قصد سفید کردن دندان به روش بلیچینگ را دارند؛ این است که مرتبه اول بلیچینگ را در مطب انجام دهند و برای ماندگاری بیشتر در خانه تکرار کنند. جهت آشنایی بیشتر با این روش و نحوه‌ی انجام آن می‌توانید روی لینک بلیچنگ دندان کلیک کنید.

 

عوارض بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان، ممکن است با عوارض و مشکلاتی همراه باشد. در ادامه، برخی از عوارض متداول انواع بلیچینگ دندان می‌پردازیم:

  • حساسیت دندان: یکی از عوارض شایع انواع سفید کردن دندان، افزایش حساسیت است. این حساسیت می‌تواند به سرما، گرما، مواد شیرین، یا فشار دهندگی روی دندان‌ها تشدید شود. این عارضه معمولاً موقتی است و پس از اتمام فرآیند بلیچینگ بهبود پیدا می‌کند.

حساسیت لثه با بلیچینگ

  • تحریک لثه: برخی افراد پس از بلیچینگ دندان ممکن است تحریک و التهاب در لثه‌های خود تجربه کنند. این عارضه معمولاً به عنوان یک عوارض موقتی در نظر گرفته می‌شود و با توقف بلیچینگ تسکین می‌یابد.
  • تغییرات رنگی لثه و بافت‌های نرم دهان: برخی افراد ممکن است پس از بلیچینگ دندان تغییرات رنگی در لثه‌ها و سایر بافت‌های نرم دهان خود مشاهده کنند. این تغییرات معمولاً موقتی و برگشت‌پذیر است.
  • ناهنجاری‌های رنگی: در برخی از دندان‌ها ممکن است به صورت نامتناسب یا نامنظم سفید شوند. این ناهنجاری‌ها معمولاً برگشت‌پذیر است و با زمان تنظیم می‌شوند.
  • آسیب به ساختار دندان: استفاده نادرست از محصولات بلیچینگ یا عدم رعایت دستورالعمل‌های صحیح می‌تواند منجر به آسیب به ساختار دندان شود. این مشکلات ممکن است شامل ضعف و شکستگی مینای دندان و الیاف لثه باشد.

شما می‌توانید با مراقبت‌های بعد از آن‌، از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنید.

همچنین اگر این مقاله برای شما مفید بود میتوانید برای کسب اطلاعات درباره ارتودنسی نامرئی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

 

مزایای بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان، که یک فرایند سفید کردن دندان است، می‌تواند برخی مزایا داشته باشد. در ادامه، تعدادی از مزایای بلیچینگ دندان را بررسی می‌کنیم:

مزایا انواع بلیچینگ دندان

  • سفیدتر شدن دندان‌ها: مزیت اصلی بلیچینگ دندان، بهبود رنگ دندان‌ها و سفیدتر شدن آنها است. با استفاده از مواد بلیچینگ، ترکیبات رنگدانه‌های موجود در دندان‌ها کاهش می‌یابد و رنگ طبیعی دندان‌ها بهبود می‌یابد.
  • رفع لکه‌های سطحی: بلیچینگ دندان می‌تواند لکه‌های سطحی روی دندان‌ها را برطرف کند. این لکه‌ها ممکن است ناشی از مصرف قهوه، چای، سیگار و مواد غذایی رنگدانه‌دار باشند.
  • راحتی و آسانی استفاده: برخی از روش‌های بلیچینگ دندان امکان استفاده در خانه را فراهم می‌کنند. این به شما این امکان را می‌دهد تا به صورت مستقل و در زمانی که برایتان مناسب است، فرایند بلیچینگ را انجام دهید.

مهم است بدانید که هر فرایند بلیچینگ دندان ممکن است مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. قبل از تصمیم‌گیری، بهتر است با دندانپزشک خود درباره مزایا و معایب مربوطه مشاوره کنید.

  چه کسانی نمی‌‌‌‌توانند درمان بلیچینگ انجام دهند؟

  • افرادی که بیماری لثه دارند
  • کسانی که پوسیدگی‌های دندانی دارند.
  • در افرادی که پوسیدگی درمان نشده دارند (قبل از انجام انواع روش بلیچینگ دندان بهتر است کلیه‌ی پوسیدگی‌ها ترمیم شوند، زیرا ماده‌ی بلیچینگ به داخل پوسیدگی‌ها و سطوح داخل دندان نفوذ کرده و باعث حساسیت دندان‌ها می‌شود.)
  • در اشخاصی که مینا‌ی دندان‌ها دچار سایش شده است.
  • افرادی که ترمیم‌ها و روکش‌های متعددی بر روی دندان‌های مختلف خود دارند.( به این دلیل که بلیچینگ دندان تاثیری روی رنگ مواد کامپوزیتی و سرامیکی ندارد، بنابراین در این افراد در صورت انجام بلیچینگ، لبخندی ناهمگون و نازیبا ایجاد می‌شود).

 

سخن آخر

افرادی که مصرف چای و قهوه و یا هرگونه مواد غذایی رنگدانه دار بالایی دارند، افرادی که سیگار استعمال میکردند و یا افرادی که به صورت مادرزادی دارای دندان‌های زرد رنگ هستند کاندید مناسبی برای بلیچینگ دندان هستند. بهتر است پس از تصمیم گیری برای انجام این روش به کلینیک دندانپزشکی جهت مشاوره و اقدام برای انواع بلیچینگ دندان مراجعه کنید زیرا میزان مهارت و تبحر پزشک متخصص زیبایی در انجام اینکار و جلوگیری از هرگونه عارضه احتمالی بسیار حائز اهمیت است. البته که  این روش روشی غیر تهاجمی است زیرا اصلا برای انجام آن نیاز به تراشیدن دندان نیست.

 

 

سوالات متداول:

  • چه روش‌هایی برای بلیچینگ دندان وجود دارد؟

بلیچینگ دندان یک روش غیرجراحی و شایع برای بهبود رنگ دندان‌ها است. این روش‌ها معمولاً به دو صورت انجام می‌شوند: بلیچینگ دندان در خانه و بلیچینگ دندان توسط دندانپزشک.

  • آیا بلیچینگ دندان بهداشتی است؟

این روش غیرجراحی و ایمن، برای بهبود رنگ دندان‌ها به‌کار می‌رود. از طریق بلیچینگ دندان می‌توان رنگ طبیعی دندان‌ها را تا حدی که دندان‌ها زیباتر و سفیدتر به نظر بیایند، بهبود بخشید. توصیه می‌شود برای انجام هرکدام از این روش‌ها با دندانپزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که دندان‌ها برای انجام این روش مناسب هستند و هیچ مشکلی وجود ندارد.

  • آیا بلیچینگ دندان باعث آسیب به ساختار دندان می‌شود؟

خیر، بلیچینگ دندان، در شرایط عادی و با رعایت دستورالعمل‌ها توسط دندانپزشک، آسیب به ساختار دندان‌ها وارد نمی‌کند. اما استفاده نادرست و افراطی از بلیچینگ ممکن است باعث حساسیت دندان‌ها شود.

  • آیا بلیچینگ دندان تاثیری بر رنگ پروتئین‌های داخل دندان دارد؟

این روش فقط بر رنگ اجزای غیرمعدنی دندان‌ها مانند لایه‌های خارجی تأثیر می‌گذارد و بر روی پروتئین‌های داخلی که ممکن است باعث رنگ دندان شوند، تأثیر ندارد.

  • چه موادی برای بلیچینگ دندان استفاده می‌شود؟

برای بلیچینگ دندان معمولاً از مواد پراکسید هیدروژن و کربامید پراکسید  استفاده می‌شود. این مواد اکسیدانی بر روی لایه‌های غیرمعدنی دندان‌ها مانند مینای دندان‌ها عمل می‌کند و رنگ دندان‌ها را بهبود می‌بخشند. از این مواد به عنوان ژل‌ها یا استفاده می‌شود.

  • چگونه می‌توان بلیچینگ دندان در خانه انجام داد؟

برای انجام بلیچینگ دندان در خانه، می‌توانید از وسایل بلیچینگ خانگی که در داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های مرتبط به عنوان محصولات آماده‌ی موجود هستند، استفاده کنید. قبل از شروع، دندان‌های خود را به دقت تمیز کنید. مقدار کمی از ژل انتخاب شده توسط متخصص را روی تری‌ها قرار دهید. پس از قرار دادن ژل ، آن را برای مدت زمان مشخصی در دهان نگه دارید (معمولاً چند دقیقه تا چند ساعت، بسته به نوع محصول و دستورالعمل‌ها). شپس بعد از گذشت زمان مورد نظر، ژل را از روی دندان‌ها بردارید و دهان خود را خوب بشویید.

  • آیا بلیچینگ دندان به مدت طولانی موثر می‌باشد؟

اثرات بلیچینگ دندان معمولا عوامل مختلفی مانند نوع محصول بلیچینگ، وضعیت اولیه رنگ دندان‌ها بستگی دارد. به زور کلی پس از چند ماه تا یک سال، رنگ دندان‌ها ممکن است به حالت اولیه خود بازگردد و لازم باشد که برای حفظ نتایج بلیچینگ، مرتباً اقدام به تکرار این روش کنید.

  • آیا بلیچینگ دندان تاثیری بر حساسیت دندان‌ها دارد؟

استفاده از محصولات بلیچینگ حاوی اکسیدان‌ها مانند پراکسید هیدروژن یا کربامید پراکسید می‌تواند، باعث نفوذ مواد به داخل ساختار دندان‌ها شود و حساسیت به سرما و گرما را به وجود بیاورد. این حساسیت معمولاً به مدت کوتاهی پس از انجام بلیچینگ دندان احساس می‌شود و بعد از مدت زمان کوتاهی حل می‌شود.

  • آیا بلیچینگ دندان برای همه افراد مناسب است؟

بلیچینگ دندان برای افرادی که دندان‌های آسیب دیده یا متورم، حساسیت، زیر ۱۶ سال و باردار هستند مناسب نیست. بنابراین مهم است که قبل از انجام این روش با دندانپزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این روش برای شما مناسب است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

Home
Account
Cart
Search
Explore
بکشید