انواع ایمپلنت دندان

بی تردید بهترین روش برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته کاشت ایمپلنت است. ایمپلنت‌ها می‌توانند به صورت دائمی، ثابت و با ظاهر کاملا طبیعی باشند. اما لازم است بدانید که ایمپلنت‌ها نیز دارای تنوع فراوانی هستند و با توجه به ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. انواع ایمپلنت دندان از نظر جنس، شکل، مراحل درمان و اندازه با هم تفاوت دارند. لازم است پیش از کاشت ایمپلنت در مورد این تفاوت‌ها تحقیق کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. در این مقاله به بررسی بهترین نوع ایمپلنت و همچنین تفاوت‌های آن‌ها می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

 

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان در گروه‌های مختلفی دسته بندی می‌شوند. اساس این نوع دسته بندی‌ها نوع ایمپلنت، نحوه کاشت ایمپلنت در فک،  از نظر طول و قطر، از نظر شکل، بدنه و غیره است. در ادامه انواع دسته بندی‌های ایمپلنت دندان را معرفی می‌کنیم و همچنین برای انجام هر کدام از روش‌های گفته شده در ادامه بهتر است از یک متخصص مشاوره بگیرید. شما با کلیک کردن روی لینک متخصص ارتودنسی در تهران کلیک کنید و از یک مشاوره‌ی رایگان برخوردار باشید.

ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان براساس نوع فیکسچر

متداول‌ترین دسته بندی که برای انواع ایمپلنت در نظرگرفته می‌شود، بر اساس انواع فیکسچر ایمپلنت که یکی از مهم‌ترین اجزای ایمپلنت است. فیکسچر ایمپلنت قسمتی از ایمپلنت دندانی است که در جایگاه ریشه در فک قرار می‌گیرد. این نوع دسته بندی ایمپلنت‌های دندانی که از انواع ایمپلنت‌های استخوانی هستند، به شرح زیر است:

  • ایمپلنت اندواستیل ( داخل استخوانی)

ایمپلنت‌های اندوستیل رایج‌ترین و بهترین نوع ایمپلنت هستند و مستقیماً روی استخوان فک قرار می‌گیرند و جایگزینی برای پروتزهای دائمی یا بریج هستند. اگر فقط نیاز به تعویض یک دندان دارید، این روش برای شما بسیار کاربردی است. ایمپلنت اندوستیل یا داخل استخوانی به شکل یک استوانه است که از دو پیچ و یک اباتمنت تشکیل شده است که در بالای تاج دندان بسته می‌شود. سطح این نوع ایمپلنت ممکن است دارای سطوح یا تیغه‌های صاف باشد و این نوع از تیتانیوم، زیرکونیوم یا سرامیک ساخته شده است و شامل ایمپلنت پیچی شکل، تیغه‌ای و عرضی هستند.

  • ایمپلنت ساب پریو استیل (روی استخونی)

یک نوع ایمپلنت از فلز ساخته می‌شوند و در زیر بافت لثه و روی استخوان فک بسته قرار می‌گیرند. قاب فلزی این نوع ایمپلنت از مولیبدن، کروم یا کبالت ساخته شده است و پس از مرحله اول کاشت با التیام لثه، به آن متصل می‌شود. اگر چه امروزه استفاده از این روش متداول نیست، اما اگر نمی توانید از دندان مصنوعی استفاده کنید یا تراکم استخوان فک شما پایین است، می‌توانید از این روش برای جایگزینی چندین دندان از دست رفته در یک ناحیه استفاده کنید.

  • ایمپلنت زایگوماتیک

این نوع ایمپلنت در استخوان زایگوماتیک گونه گذاشته می‌شود و در مواردی کاربرد دارد که فک دارای فضای کافی برای کاشت ایمپلنت نباشد. این روش یکی از بهترین نوع ایمپلنت نیست و تنها در موارد خاص استفاده می‌شود.

انواع کاشت ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندانی براساس مراحل کاشت

تعیین مراحل کاشت ایمپلنت با معاینه بیمار مشخص می‌شود. به‌طور کلی انواع روش‌های کاشت ایمپلنت‌های دندانی که دندانپزشکان برای ارائه به بیماران انتخاب می‌کنند در اینجا آورده شده است:

  • ایمپلنت‌های دندانی تک مرحله‌ای

این مدل از انواع ایمپلنت شامل قرار دادن فیکسچر ایمپلنت بلندتری در فک و لثه است. به‌طوری که قسمت بالایی ایمپلنت نمایان شود. این نوع ایمپلنت به ما این امکان را می‌دهد که پس از چندین ماه بهبودی مجدد به پزشک مراجعه کرده و اباتمنت را درست روی ایمپلنت قرار دهیم بدون اینکه مجبور باشیم دوباره ایمپلنت دندان را با جراحی نمایان کنیم.

  • ایمپلنت‌های دندانی دو مرحله‌ای

ایمپلنت دو مرحله‌ای مدل دیگری از انواع ایمپلنت دندان است. که این نوع ایمپلنت نیاز به دو مرحله جراحی برای قرار دادن فیکسچر در استخوان فک دارد. در مرحله اول با جراحی لثه را شکافته و فیکسچر در آن قرار می‌گیرد. با گذشت 2 الی 4 ماه فک برای جراحی دوم آماده می‌شود. در نهایت پس از گذشت چند ماه از بهبودی دهان، مجدداً یک جراحی دیگر برای قرار گرفتن تاج ایپملنت روی فیکسچر انجام می‌شود. جهت آشنایی بیشتر روش کاشت آن‌ها، روی لینک مراحل ایمپلنت دندان کلیک کنید.

سایز انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان براساس اندازه

انواع ایمپلنت دندان براساس سایز در سه گروه زیر دسته بندی می‌شوند:

  • ایمپلنت استاندارد

کاربردی‌ترین مدل از انواع ایمپلنت، ایمپلنت‌های استاندارد هستند. این نوع ایمپلنت با اندازه 3.5 تا 4.5 میلی‌ ‌متراست. معمولا برای دندان‌های جلویی استفاده می‌شوند.

  • مینی ایمپلنت دندانی

مینی ایمپلنت‌های دندان دارای یک پایه تیتانیومی با یک توپ، سوکت و یک حلقه لاستیکی در انتهای آن هستند. مینی ایمپلنت دندان شامل اباتمنت نمی‌شود بنابراین تعداد مراحل کاشت ایمپلنت را کاهش می‌دهد. یکی از مزایای مینی ایمپلنت‌های دندانی این است که زمان ترمیم کمتری نیاز دارند.

  • ایمپلنت پهن

ایمپلنت‌های پهن بزرگ‌تر از ایمپلنت‌های استاندارد هستند و دارای قطری در حدود 4.5 میلی‌متر تا 6 میلی‌متر هستند. ایمپلنت‌های پهن گاهی اوقات برای ایمپلنت‌های دندانی که در پشت دهان قرار می‌گیرند استفاده می‌شود، زیرا این دندان‌ها بزرگتر هستند و ریشه‌های گسترده‌تری نسبت به دندان‌های جلویی دارند.

تفاوت انواع ایمپلنت دندان

تفاوت انواع ایمپلنت دندان

تفاوت‌ انواع ایمپلنت دندان شامل موارد زیر باشد:

  • جنس مواد: ایمپلنت‌های دندان معمولاً از موادی مانند تیتانیوم، زیرکونیوم، سرامیک یا ترکیبی از این مواد ساخته می‌شوند. جنس مواد تأثیر زیادی بر قدرت، استحکام و سازگاری ایمپلنت با بافت‌های فک و لثه دارد.
  • طراحی و ساختار: ایمپلنت‌ها در اندازه، شکل و طرح‌های مختلفی وجود دارند. طراحی و ساختار ایمپلنت می‌تواند بر ارتباط آن با بافت‌های اطراف، ثبات آن در دهان و ظاهر طبیعی آن تأثیر بگذارد.
  • فناوری و روش تولید: با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های تولید ایمپلنت‌ها نیز تغییر کرده است. روش‌های دیجیتالی مانند طراحی و ساخت ایمپلنت با استفاده از کامپیوتر (CAD/CAM) و روش‌های ساخت پیشرفته‌تر مانند پرینت سه بعدی (D printing3) امکان ساخت ایمپلنت‌های دندان با دقت و سرعت بیشتر را فراهم کرده‌اند.
  • موارد کاربرد: برخی ایمپلنت‌ها مخصوص جایگزینی یک دندان واحد هستند، در حالی که دیگران برای جایگزینی چند دندان یا حتی کل دندان‌های بالا یا پایین استفاده می‌شوند. همچنین، برخی ایمپلنت‌ها مخصوص استفاده در مناطق خاص مثل فک بالا یا فک پایین هستند.

نکته مهم این است که هر نوع ایمپلنت دندانی مزایا و معایب خود را دارد و برای انتخاب بهترین آن‌ها، باید با تفاوت انواع ایمپلنت دندان آشنایی پیدا کنید.

ماندگاری بهترین ایمپلنت دندان

دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان

دوام و ماندگاری ایمپلنت دندان می‌تواند بسته به متغیرهای مختلف متفاوت باشد. در حالت کلی، استفاده از بهترین ایمپلنت دندان، با رعایت مراقبت‌هابی صحیح و دندانپزشکی منظم می‌توانند به مدت بسیار طولانی، حتی تمام عمر فرد ماندگاری داشته باشند. درصد موفقیت ایمپلنت‌ها معمولاً در محدوده ۹۵ تا ۹۸ درصد قرار دارد.

مواردی که می‌تواند تاثیر مستقیم بر دوام و ماندگاری ایمپلنت داشته باشد عبارتند از:

  • بهداشت دهان: رعایت بهداشت دهان منظم، شامل مسواک زدن دقیق، استفاده از نخ دندان و مراجعه به دندانپزشک برای پاکسازی ماهیانه و ارزیابی عملکرد ایمپلنت، بسیار مهم است.
  • رژیم غذایی: مصرف غذاهای سخت و ترد می‌تواند به ایمپلنت آسیب برساند. مصرف مواد غذایی نرم و سرد نیز می‌تواند در حفظ دوام ایمپلنت مفید باشد.
  • عدم تماس با عوامل ضربه‌ای: ایمپلنت‌ها باید از تماس با عوامل ضربه‌ای مانند ورزش‌های خطرناک و فعالیت‌هایی که می‌توانند به دندانها آسیب برسانند، محافظت شوند.

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

در ادامه ما تعدادی از مزایا و معایب ایمپلنت را برای شما عزیزان شرح داده‌ایم اما برای دستیابی بیشتر به مزایای ایمپلنت می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

مزایا ایمپلنت دندانمزایا:

  • استحکام و پایداری: ایمپلنت دندان به دلیل جامد بودن و اتصال محکم به استخوان فک، استحکام و پایداری بیشتری نسبت به روش‌های دیگر جایگزینی دندان فراهم می‌کند.
  • طبیعی و زیبا: ایمپلنت دندان به صورت دائمی در دهان قرار می‌گیرد و به‌طور طبیعی به نظر می‌رسد. از نظر ظاهری، ایمپلنت دندان بسیار شبیه به دندان طبیعی است و برای بهبود ظاهر و زیبایی دندانهای قابل‌مشاهده کاربرد دارد.
  • عملکرد بهتر: ایمپلنت دندان به دندانهای اطراف تاثیر کمتری می‌گذارد و عملکرد طبیعی‌تری دارد. افراد می‌توانند با اطمینان غذاهای سخت را مصرف کنند و صحبت کردن و خندیدن را با آرامش انجام دهند.
  • حفظ استخوان فک: ایمپلنت دندان به عنوان جایگزین ریشه دندان طبیعی عمل می‌کند و تماس مستقیم با استخوان فک را فراهم می‌کند. این امر موجب حفظ استخوان فک و جلوگیری از تراکم استخوانی اطراف دندانها می‌شود.

معایب ایمپلنت دندانمعایب:

  • هزینه بالا: ایمپلنت دندان به دلیل فرایند پیچیده و هزینه‌بری که در جراحی و ترمیم آن دخیل است، هزینه بالایی دارد. این امر می‌تواند از دسترس برخی افراد برای درمان ایمپلنت دندان سخت باشد.
  • نیاز به جراحی: نصب ایمپلنت دندان نیاز به جراحی جایگزینی ریشه دندان طبیعی دارد. این عمل جراحی ممکن است با عوارض و مشکلات مربوط به جراحی همراه باشد و نیازمند زمان و بازیابی مناسب پس از عمل باشد.
  • درمان طولانی مدت: فرایند کاشت ایمپلنت دندان زمان طولانی‌ای را می‌طلبد. بین مراحل جراحی، جوانه‌زنی استخوان و تعویض پروتز دندان، زمان قابل‌توجهی می‌گذرد که ممکن است برخی افراد را از انجام درمان منصرف کند.
  • خطر عفونت و عوارض: همانند هر جراحی دیگری، جراحی کاشت ایمپلنت دندان همراه با خطر عفونت و عوارض جراحی است. عوارض ممکن شامل عفونت، خونریزی، تورم و درد موضعی و همچنین عوارض مرتبط با بی‌تطابقی با پروتز می‌باشد.

مهم است بدانید که این مزایا و معایب انواع ایمپلنت دندان ممکن است در هر فردی متفاوت باشد و تاثیرات مختلفی را در هر فرد به خود بگیرد.

لیخند زیبا با ایمپلنت دندان

بهترین نوع ایمپلنت دندان کدام است؟

ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که هرکدام بر اساس کیفیت ساخت و کشور سازنده قیمت های متفاوتی دارند و جنس ایمپلنت دندان ها با یکدیگر متفاوت است. بصورت کلی انتخاب بهترین ایمپلنت دندان ثابت نیست و برای هرشخص متفاوت است. میزان هزینه ایمپلنت دندان، تعداد ایمپلنت دندان و شرایط دهان و دندان شما در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت دندان بسیار موثر هستند. اینکه کدام ایمپلنت دندان برای شما بهترین انتخاب است توسط پزشک متخصص ایمپلنت دندان و بعد از معاینه مشخص می شود. برای آشنایی کامل با روش جدید ایمپلنت میتوانید روی لینک ایمپلنت دندان به روش دیجیتال کلیک کنید و از مناسب بودن آن برای خود مطمئن شوید.

همچنین اگر این مقاله برای شما مفید بود میتوانید برای کسب اطلاعات درباره ارتودنسی نامرئی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

سخن آخر

در طول این مقاله توضیحاتی درمورد انواع ایمپلنت دندان ارائه شد. همانطور هم که می‌دانید کاشت ایمپلنت یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توان برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته استفاده کرد. ایمپلنت‌ها می‌توانند بر اساس نوع استفاده، شکل و جنس انواع گوناگونی داشته باشند.

 

سوالات متداول:

  • آیا فرآیند کاشت ایمپلنت دندان دردناک است؟

فرآیند کاشت ایمپلنت دندان ممکن است پس از جراحی کمی دردناک باشد. اما با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و ضد التهاب‌ها، اکثر افراد می‌توانند این درد را کاهش دهند. همچنین، با رعایت دقیق دستورات پس از عمل و مراجعه منظم به دندانپزشک، احتمال بروز درد و مشکلات بیشتر کاهش می‌یابد.

  • چه مدت زمانی برای بهبودی و ترمیم کامل بعد از کاشت ایمپلنت دندان لازم است؟

معمولاً برای بهبودی و ترمیم کامل بعد از کاشت ایمپلنت دندان، زمانی بین چند ماه تا چند ماه و نیم نیاز است. این زمان شامل مراحل اولیه جراحی کاشت ایمپلنت، ترمیم استخوان‌ها، ترمیم لثه و زمان لازم برای یکپارچه‌سازی ایمپلنت با فک‌ها می‌شود.

  • آیا ایمپلنت دندان در همه موارد قابل استفاده است؟

ایمپلنت دندان در همه موارد قابل استفاده نیست. برخی عوامل مثل کیفیت و کمیت استخوان فک، وضعیت عمومی بیمار، و مشکلات جدی مرتبط با سیستم ایمنی بدن می‌تواند مانع استفاده از ایمپلنت دندان شود. قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت دندان، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا ایمپلنت برای شما مناسب است یا نه.

  • آیا ایمپلنت دندان قابل تشخیص در طبقات رادیوگرافیکی است؟

بله، ایمپلنت دندان قابل تشخیص در طبقات رادیوگرافیکی مختلف است، از جمله پانورامیک و توموگرافی. طبقه‌بندی‌های رادیوگرافیکی مانند پانورامیک (پانوراما) می‌توانند تصاویر دندان‌ها، فک‌ها و احتمالاً ایمپلنت‌ها را به صورت کامل نمایش دهند. از این رو، طبقات رادیوگرافیکی می‌توانند به دندانپزشکان کمک کنند تا ایمپلنت دندان را به‌طور دقیق تشخیص داده و برنامه‌ریزی کرده و به نتیجه‌گیری مناسب برای برخورد با مشکلات دندانی بپردازند.

  • آیا درصورت نیاز به اصلاح ایمپلنت دندان، امکان تعویض قطعات وجود دارد؟

ایمپلنت‌ها معمولاً از دو بخش اصلی تشکیل شده‌اند: بدنه ایمپلنت که به فک واژینال کاشته می‌شود و ایمپلنت آباتمنت (مفصل اتصال) که به دندان مصنوعی متصل می‌شود. در صورت خراب شدن یا نیاز به تعویض ایمپلنت دندان، معمولاً امکان تعویض قطعات و یا ترمیم قسمت‌های آن وجود دارد. این امر معمولاً توسط دندانپزشک انجام می‌شود.

Home
Account
Cart
Search
Explore
بکشید