بریس ارتودنسی چیست و هر کدام چه کاربردی دارد؟
همه خواهان یک لبخند زیبا هستند اما با وجود انواع مختلفی از بریس ارتودنسی در بازار، تشخیص اینکه کدام گزینه برای شما بهترین است، دشوار است. در این مطب 5 مورد اصلی از انواع بریس ارتودنسی را بررسی کردهایم:
- بریس فلزی
- بریس سرامیکی
- بریس نامرئی
- بریس خود بازشونده
- بریس لینگوال
در این مقاله، انواع مختلف بریسها را با مزایا و معایب آنها توضیح خواهیم داد. این نکته را در نظر داشته باشید که این لیست به شما یک نمای کلی از گزینههای شما میدهد اما قبل از تصمیمگیری نهایی باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
بریس ارتودنسی فلزی
مناسب برای: کودکان، نوجوانان و بزرگسالان.
در حالی که بریسهای سنتی (سیم و براکت) حجیم بودند، بریسهای مدرن کوچکتر هستند و کمتر دیده میشوند و استفاده از آنها به نسبت راحتتر است.
بریس فلزی از براکتهای فلزی، سیمها و نوارهای الاستیک برای اعمال فشار به دندانهایی هستند که باید تراز شوند و به موقعیت صحیح حرکت کنند. هر 4 تا 6 هفته متخصص ارتودنسی سیم را برای سفت کردن براکتها تنظیم میکند.
بریس ارتودنسی فلزی به دلیل قیمت پایینتر نسبت به سایر انواع بریس ارتودنسی، مقرون به صرفهترین گزینه برای صاف کردن دندانها است.
مزایای بریس فلزی:
میتواند حتی پیچیدهترین مشکلها را درمان کند.
نوارهای الاستیک آن در طیف گستردهای از رنگهای جذاب وجود دارند.
معایب بریس فلزی:
نسبت به سایر بریسها، بیشترجلب توجه میکند
تمیز نگهداشتن آن مقداری چالشبرانگیز است
کسی که از آن استفاده میکند، محدودیت غذایی دارد
پیشنهاد مطالعه: ارتودنسی چیست؟
بریس ارتودنسی سرامیکی
مناسب برای: نوجوانان و بزرگسالان.
بریسهای سرامیکی طراحی مشابه بریسهای فلزی دارند، اما در آنها براکتها از مواد سرامیکی ساخته شدهاند که با رنگ مینای طبیعی دندانها مطابقت دارد. بریس ارتودنسی سرامیکی مانند همتای فلزی خود هر 4 تا 6 هفته یکبار نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی دارد.
از آنجا که هزینه لازم برای بریسهای سرامیکی خیلی بیشتر از نوع فلزی نیست، جایگزین محبوب و مقرون به صرفهای برای بریسهای فلزی هستند.
مزایای بریس سرامیکی:
میتواند طیف گستردهای از مشکلات دندانی را درمان کند.
براکتها صافتر هستند؛ در نتیجه کمتر از نوع فلزی باعث ایجاد ناراحتی داخل دهان میشوند
کمتر از بریسهای فلزی جلب توجه میکند
معمولا طول درمان با آن نسبت به الاینرها کوتاهتر است.
معایب بریس سرامیکی:
کمی بزرگتر از بریسهای فلزی.
نوارهای الاستیک میتوانند به راحتی تغییر رنگ میدهند و لکهدار میشوند
تمیز نگهداشتن آن سخت است
کسانی که از آن استفاده میکنند، محدودیت غذایی دارند
بریس ارتودنسی نامرئی
مناسب برای: نوجوانان و بزرگسالان.
بریس ارتودنسی نامرئی، سیستمی متشکل از الاینرهای شفاف است که به صورت سفارشی برای قرار گرفتن روی دندانها ساخته میشود. بیماران معمولا 20 تا 23 ساعت در روز باید الاینرها را روی دندان خود قرار دهند و فقط برای وعدههای غذایی و تمیز کردن دندانها آنها را خارج کنند. در این روش درمان، لازم است دو هفته یکبار به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کرده و مجموعه الاینرها را تعویض کنید.
“هزینه لازم برای بریس نامرئی نسبت به انواع فلزی و سرامیکی بیشتر است اما با توجه به مزایایی که ارائه میدهد، کاملا به مبلغی که پرداخت میکنید میارزد.”
مزایای بریس نامرئی:
تقریبا نامحسوس است و اصلا جلب توجه نمیکند
سفارشی برای دهان شما ساخته میشود
راحتی زیادی را فراهم میکند
قابل جابجایی است
تمیز نگه داشتن آن بسیار آسان است
محدودیت غذایی ندارد
بریس ارتودنسی خود بازشونده
مناسب برای: کودکان، نوجوانان و بزرگسالان.
بریس ارتودنسی خود بازشونده، از براکتها و گیرههایی برای ایجاد مکانیزم لغزشی استفاده میکند. این سیستم به سیم این امکان را میدهد تا به خودی خود حرکت کند و نتایج سریعتری را بدون نیاز به نوارهای الاستیک ارائه دهد.
هزینه آن نسبت به انواع سرامیکی و فلزی بیشتر است زیرا مواد مورد استفاده در آن گرانتر هستند.
مزایای بریس خود بازشونده:
کمتر از سایر بریسها نیاز به مراجعه به مطب دارد
طول درمان کوتاه است
ناراحتی کمتری داخل دهان ایجاد میکند
معایب بریس خود بازشونده:
تمیز نگهداشتن آن تا حدودی چالش برانگیز است
بیمارانی که از آن استفاده میکنند، محدودیت غذایی دارند
بریس ارتودنسی لینگوال
مناسب برای: نوجوانان و بزرگسالان
بریس ارتودنسی لینگوال به عنوان بریس پشت دندانی نیز شناخته میشود. این بریسها از براکتهایی که به صورت سفارشی ساخته میشوند، تشکیل شدهاند. براکتها به پشت هر دندان متصل میشوند. یک سیم براکتها را به هم متصل میکند و دندانهای نامرتب را با اعمال فشار به موقعیت صحیح هدایت کرده و تراز میکند. به طور معمول، بریسهای لینگوال هر 6 تا 8 هفته یکبار نیاز به تنظیم دارند.
بریسهای لینگوال معمولا قیمت بیشتری نسبت به سایر گزینههای موجود دارند.
مزایای بریس لینگوال:
تقریبا نامرئی هستند و جلب توجه نمیکنند
به صورت سفارشی برای دندان بیمار ساخته میشوند
خطر کمتر دکلسیفیکاسیون (ایجاد لکههای سفید روی دندان) در آن کمتر است
معایب بریس لینگوال:
برای مشکلات شدید و پیچیده مناسب نیست
ممکن است طول درمان طولانی باشد و دیرتر نتیجه مطلوب به دست آید
تمیز نگهداشتن آن سخت است
قرار ملاقات با مخصص برای تنظیم مجدد بریس، بیشتر طول میکشد
ممکن است در چند هفته اول بر گفتار تأثیر بگذارد
ممکن است زبان بیمار را تحریک کند
پیشنهاد مطالعه: ارتودنسی لینگوال چیست؟
کدام نوع بریس ارتودنسی را باید انتخاب کنیم؟
امروزه که ارتودنسی پیشرفتهای زیادی داشته است، بیماران بیش از هر زمان دیگری گزینههای بیشتری برای انتخاب دارند. بنابراین چگونه میتوانیم مطمئن شویم که انتخاب درستی برای بریس داشتهایم؟
فراتر از مسائل مربوط به زیبایی، درمان موردنیاز شما به نیاز دندانهای شما، کاری که با آنها انجام میدهید و میزان بودجهای که دارید، بستگی دارد.
“مهم است که به یاد داشته باشید که هیچ دو دهانی دقیقا شبیه هم نیستند. نه تنها دندانهای ما، بلکه صورت و فک ما نیز متفاوت است. به همین دلیل است که بریسهای ایدهآل برای یک بیمار ممکن است بهترین گزینه برای بیمار دیگر نباشند.”
اگر میخواهید بهترین تصمیم را بگیرید و بهترین اتخاب را داشته باشید، برای مشاوره کامل به یک متخصص ارتودنسی دارای مجوز بورد مراجعه کنید. پس از بررسی مورد شما، متخصص ارتودنسی به شما می گوید که کدام گزینه برای نیازهای شما مناسب است.
جمعبندی
اکنون که ویژگی و مزایا و معایب هرکدام از انواع مختلف بریس ارتودنسی را درک کردید، راحتتر میتوانید انتخاب کنید و هنگام مراجعه به متخصص ارتودنسی اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. همچنین میتوانید در قرار ملاقات خود با ارتودنتیست سوالات دقیقتری را مطرح کنید زیرا درمورد انواع بریسها اطلاعاتی دارید. انتخاب نوع بریس از اهمیت زیادی برخوردار است. به یاد داشته باشید که استفاده از بریس میتواند به شما کمک کند لبخندی داشته باشید که تا ابد احساس خوبی در شما ایجاد کند! پس حتما قبل از انتخاب با یک متخصص مجرب مشورت کنید. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.