ارتودنسی پیشگیری از چه سنی باید شروع شود؟

ارتودنسی پیشگیری چیست و از چه سنی باید آن را انجام داد؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع ارتودنسی پیشگیری (interceptive) بپردازیم. اگر بخواهیم یک توضیح کلی در رابطه با این ارتودنسی بدهیم باید بگوییم که چه به دلیل یک مشکل ارثی، اسکلتی یا عملکردی، اکثریت قریب به اتفاق کودکان و نوجوانان با مشکل عدم هم‌ترازی در دندان‌ها روبه‌رو می‌شوند و برای حل این مشکل تحت درمان روش‌های مختلف ارتودنسی قرار می‌گیرند. امروزه والدین راه‌حل‌های زیادی برای رفع به موقع مشکلات دندانی فرزندان خود دارند و می‌توانند از نیاز به درمان چالش برانگیزتر در آینده جلوگیری کنند. ارتودنسی interceptive یک راه‌حل مناسب برای این کار است. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.

ارتودنسی پیشگیری چیست؟

ارتودنسی پیشگیری یک نوع روش درمانی است که فقط در کودکان برای هدایت یا اصلاح رشد ضعیف دندان‌ها و استخوان‌های فک استفاده می‌شود.

هدف این است که بتوان مشکلات مال اکلوژن را در سنین پایین و قبل از کامل شدن رشد، درمان کرد. در واقع کار بر روی استخوان‌ها زمانی که در حال رشد هستند آسان‌تر است تا از بروز مشکلات جدی‌تر و پیچیده‌تر در بزرگسالی جلوگیری شود.

“با این حال، مهم است که والدین بدانند که بیشتر کودکان پس از رسیدن به بلوغ دندانی، همچنان به استفاده از بریس‌های معمولی پس از اتمام درمان پیشگیری نیاز دارند. این امر درمان ارتودنسی معمولی را بسیار آسان‌تر می کند.”

هدف از ارتودنسی interceptive، در درجه اول درمان به موقع رشد استخوان‌های فک است تا در موقعیت صحیح و اندازه مناسب قرار گیرند. این فقط یک مشکل زیبایی شناختی نیست، زیرا مستقیما بر روی ساختار استخوان تأثیر می‌گذارد تا از مشکلات عملکردی دندان‌ها و سلامتی آن‌ها در آینده جلوگیری کند.

اگر ناهنجاری فک در حالی که استخوان ها در حال رشد هستند درمان نشود، درمان بسیار پیچیده‌تر و سختت‌تری در بزرگسالی مورد نیاز خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: انواع روش‌های ارتودنسی

از چه سنی می‌توان درمان ارتودنسی پیشگیری را شروع کرد؟

هر کودکی متفاوت است و سرعت رشد خود را دارد. با این حال، توصیه می‌شود برای اولین بار در حدود سن 6 سالگی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا بررسی کند که استخوان‌ها و دندان‌ها به درستی رشد می‌کنند یا خیر. در این سن است که پزشک می‌تواند شروع درمان در صورت لزوم را به والدین توصیه کند.

چه نوع مشکلات دندانی را به وسیله ارتودنسی پیشگیری می‌توان درمان کرد؟

ارتودنسی پیشگیری می‌تواند مشکلات استخوانی و دندانی زیر را درمان کند:

اصلاح رشد فک پایین، زمانی که خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است.

بزرگ کردن استخوان فک بالا

حل کردن مشکلات مال اکلوژن

اصلاح کمبود فضا و ایجاد آمادگی برای بیرون آمدن دندان‌های دائمی

ارتودنسی پیشگیری در چه مواردی توصیه می شود؟

رشد ضعیف دندان یا فک را می‌توان به راحتی به موقع برای درمان پیشگیرانه تشخیص داد. کودکان اغلب مشکلات زیر را دارند و در این موارد انجام درمان ارتودنسی پیشگیری توصیه می‌شود:

مشکل در جویدن / گاز گرفتن

تنفس از طریق دهان

مشکل در تلفظ صحیح برخی از کلمات و صداها

همپوشانی دندان‌ها

فضای بیش از حد بین دندان‌ها

درمان ارتودنسی پیشگیری چقدر طول می‌کشد؟

همه چیز به ماهیت مشکلی که باید درمان شود و به هر کودک بستگی دارد. اگر توصیه های متخصص به طور کامل رعایت شود و دستگاه به درستی و در مدت زمان مشخص استفاده شود، تقریباً 6 تا 18 ماه زمان برای درمان اکثر بیماران موردنیاز است.

آیا کودک پس از ارتودنسی پیشگیری به درمان ارتودنسی دیگری نیاز خواهد داشت؟

اکثر کودکان پس از اتمام درمان ارتودنسی پیشگیری خود نیاز به استفاده از بریس‌های معمولی دارند. حال شاید سوال پیش بیاید که چرا بریس لازم است؟ به این دلیل که اولین درمان‌ها روی صرفا رشد استخوان تأثیر می‌گذارد. این نوع درمان قبل از بیرون آمدن تمام دندان‌های دائمی انجام می‌شود. بنابراین در بیشتر موارد لازم است که متعاقبا یک راه حل معمولی با هدف بهبود موقعیت دندان‌ها نیز انتخاب شود.

مزایا و معایب ارتودنسی پیشگیری

از مزایای ارتودنسی پیشگیری این است که با رسیدگی زودهنگام به مشکلات رشد دندانی فرزندتان، کاری فراتر از رسیدگی به یک مشکل زیبایی انجام خواهید داد. ارتودنسی interceptive قبل از هر چیز یک مسئله مربوط به سلامتی است و همانطور که قبلا گفتیم از بروز مشکلات جدی‌تر در بزرگسالی جلوگیری می‌کند.

با عمل بر روی ساختار استخوان قبل از کامل شدن رشد، دستیابی به نتایج خوب بدون توسل به درمان های تهاجمی‌تر را آسان می‌کند.

همچنین انجام درمان اصلاحی ارتودنسی پس از درمان پیشگیری آسان‌تر، سریع‌‌تر و ارزان‌تر خواهد بود.

اما خب مانند تمام روش درمانی این روش معایبی هم دارد. به عنوان مثال گاهی اوقات دشوار است که چنین کودک خردسالی بفهمد که باید از بریس استفاده کند. کودک اغلب به سختی به آن عادت می‌کند و برایش به خصوص هنگام غذا خوردن یا خوابیدن که نمی‌تواند انگشت شست خود را بمکد، آزاردهنده است. بنابراین، توضیح اینکه چرا این درمان برای او بسیار مهم است، به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد.

خطر عدم انجام ارتودنسی پیشگیری چیست؟

هنگامی که رشد استخوان کامل شد، درمان مشکل فک بسیار دشوارتر خواهد بود. استفاده از بریس کمکی نخواهد کرد و به درمان بسیار طولانی‌تری نیاز خواهد بود.

ممکن است در بزرگسالی، کشیدن دندان یا متوسل شدن به جراحی پیچیده فک و صورت برای درمان مشکلات دندانی لازم شود.

بنابراین درمان در بزرگسالی طولانی‌تر، پرهزینه‌تر و پرزحمت‌تر خواهد بود؛ به قدری که ممکن است یافتن زمان و شجاعت برای شروع آن آسان نباشد.

نیاز به ارتودنسی پیشگیری از کجا می‌آید؟

اول از همه، منشا آناتومیکی باید در نظر گرفته شود. همه ما متفاوت هستیم و دندان‌های ما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برخی از کودکان فکی طبیعی دارند، در حالی که برخی دیگر دچار ناهنجاری می‌شوند.

وراثت نیز عاملی است که باید در نظر گرفته شود. اگر در سنین پایین چنین مشکلاتی داشتید، ممکن است فرزندتان نیز از این مشکلات رنج ببرد. در این مورد، برای تشخیص وجود یا عدم وجود ناهنجاری، در اسرع وقت مشورت با متخصص ارتودنسی توصیه می‌شود.

در نهایت، عادات عملکردی هر فرد می‌تواند بر رشد فک و دندان‌ها تأثیر بگذارد، مانند مکیدن انگشت شست یا پستانک، تنفس با دهان یا بلع غیرعادی. همچنین اگر این مقاله برای شما مفید بود میتوانید برای کسب اطلاعات درباره بیلیچینگ دندان و ارتودنسی شفاف به صفحات مربوطه مراجعه کنید.

جمع‌بندی

در انتهای مطلب ارتودنسی پیشگیری، لازم است بگوییم که با توجه به مواردی که گفته شد، این نوع روش درمانی می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات دندانی در آینده پیشگیری کند و بهتر است والدین در اسرع وقت کودک خود را نزد یک متخصص ارتودنسی برده و وضعیت رشد فک و دندان‌های او را بررسی کنند. در این مقاله تلاشمان بر این بود تا هر آنچه لازم است درباره این روش ارتودنسی بدانید را توضیح دهیم و امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

پیام بگذارید

Home
Account
Cart
Search
Explore
بکشید